یادداشت های گاه و بیگاه

از همه جا، از همه چیز

یادداشت های گاه و بیگاه

از همه جا، از همه چیز

هرگاه موضوعی به نظرم جالب برسد، در این وبلاگ درباره آن می نویسم. برای جزئیات بیشت صفحه«درباره» را بخوانید.

۱ مطلب در مرداد ۱۳۹۳ ثبت شده است

تبلت

شنبه, ۴ مرداد ۱۳۹۳، ۰۷:۴۷ ق.ظ
یادداشت های گاه و بیگاه - تبلت

الان دیگر همه می دانند که تبلت چیست و به درد چه کارهایی می خورد. کامپیوتر کوچکی با صفحه نمایش 7 تا 12 اینچی است که وبگردی و مطالعه را برای شما خیلی راحت می کند. برای خیلی ها لپ تاپ یا همان کامپیوتر کیفی هم اغلب همین استفاده ها را دارد. از این رو ساختار جمع و جور تبلت وزن بسیار کمتر آن و همچنین استفاده راحتترش تبلت را جایگزین و رقیب بسیار مناسبی برای لپ تاپ کرده است. این روزها می توان با یک میلیون تومان یک تبلت 10 اینچی اندرویدی خرید که وزنش حدود نیم کیلوگرم است و برای حدود 10 ساعت کار مدوام شارژ باتری دارد. ده ساعت!! در مسافرت یک همچو تبلتی می تواند همسفر خوبی برای شما باشد!

سوالی که برای بیشتر کاربران مطرح می شود این است که چه تبلتی بخریم!؟ من در اینجا تنها تجربه ها و دیده های خودم را می نویسم و امیدوارم برای کاربران عمومی قابل استفاده باشد. از نظر فنی کلا تبلت های رایج بازار را می توان به سه دسته تبلتهای ویندوزی، تبلت های اندروید و تبلت های اپل تقسیم کرد.

بسیاری از فروشندگان تبلت های ویندوزی را سازگار با سیستم عامل های ویندوز برای کامپیوترهای رومیزی معرفی می کنند. این عنوان ادعا -حداقل تاکنون- محقق نشده و تبلیغ نادرستی به شمار می رود بنابراین دقت کنید که تبلت ویندوزی فقط شکل وقیافه نرم افزارهایش شبیه ویندوز معمولی است و شما فعلا نمی توانید برنامه های ویندوزی خود را روی آنها اجرا کنید. علاوه بر این تبلت های ویندوزی در مقایسه با اندروید و اپل تعداد برنامه های کمتری دارند و کیفیت نرم افزاری وسخت افزاری آنها در برابر رقبا پایین تر است.

رایجترین و متنوع ترین تبلتهای موجود در بازار تبلت های اندرویدی هستند. چندین شرکت ایرانی هم از این نوع تبلتها می سازند. صفحه نمایش آنها از 7 اینچ تا 12 اینچ و قیمت آنها از 250 هزار تومان تا دو میلیون تومان متغیر است. ویژگی های مثبت این تبلت ها در مقام اول همان تنوع و در رده های بعدی قیمت مناسب، وجود شرکت های تامین کننده با میلیونها برنامه کاربردی است. در ایران سایتهایی مثل کافه بازار و کندو نقش ویژه ای در این راستا دارند. البته از زاویه دیگر و با نگاه امنیتی این کار می تواند نقطه ضعفی محسوب شود. اندروید به راحتی اجازه می دهد هر برنامه ای را روی تبلت نصب کنید. برای کاربر عمومی که در تشخیص برنامه های سالم از مخرب مهارت و دانش کافی ندارد، اینکار ممکن است سبب آلودگی تبلت به بدافزارها شود.

تبلتهای اپل که تحت نام کلی آیپد تولید می شوند از سیستم عامل آی-او-اس استفاده می کنند و شاید درستتر هم باشد که به این تبلت ها آی او اسی بگوییم. کیفیت سخت افزار این تبلت ها به صورت قابل درکی از سایر رقبا بهتر است. صفحه نمایش دقیقتر و روشنتر، کار پیوسته و بدون سکته های گاه و بیگاه از امتیازات این تبلتهاست. محدودیتهای دسترسی به فایل ها و برنامه ها هم تیغ دو لبه ای است که سطح امنیت را بسیر بالا برده و از سوی دیگر جابجایی فایل بین برنامه های مختلف روی تبلت را زیادی پیچیده کرده است. جابجایی فایل با سایر دستگاه ها هم چندان ساده نیست. اپل تک تک برنامه های اپ استور را بررسی و تایید می کند. از این رو می توان مطمئن بود که هیچوقت از اپ استور ویروس دانلود نمی کنید.

آخرین نکته درباره فرهنگ طراحی است. اپل سعی کرده واسط کاربری دستگاه خود را تا حد ممکن ساده نگهدارد. آیپد یک دکمه خاموش و روشن یک دکمه اصلی برای ورود به صفحه خانگی دارد. در سوی مقابل تبلت های اندرویدی حداقل دو دکمه اضافی برای برگشت به صفحه قبل و دکمه منو دارند. اپل جای این دکمه ها را با ژست های لمسی پر کرده است. لمس یک انگشتی کار کلیک را انجام می داهد. لمس دو انگشتی و سه انگتشی برای اسکرول و زوم استفاده می شوند. با چهار انگشت می توانید بین برنامه های در حال اجرا جابجا شوید و با پنج انگشت می توانید برنامه فعال را به پس زمینه بفرستید.

پس از این معرفی مختصر حالا می توانم راهنمای مختصری برای خرید تبلبت بنویسم:

  • در گام اول نوع تبلت را انتخاب کنید. ویندوزی؟ اندرویدی؟ اپلی؟ بیش از همه چیز به سلیقه خود توجه کنید. مجموعه آفیس و نرم افزارهای اینترنت و ایمیل روی هر سه نوع تبلت وجود دارند.
  • معیار بعدی عملکرد باتری است. تبلت های ارزان قیمت باتری ضعیفی دارند و زمان شار‍ آنها در حدود دو الی سه ساعت است. بدانید و آگاه باشید که این زمان شارژ بسیار آزار دهنده است.
  • اندازه و کیفیت صفحه نمایش هم خیلی مهم است. تماشای فیلم یا یک بازی ساده روی صفحه نمایش بی کیفیت اصلا لطفی ندارد.
  • اگر پول کافی دارید به امکانات دیگر هم توجه کنید. قابلیت اتصال به شبکه های دیتا ( امکان استفاده از سیم کارت) حسگرهای رایج مانند جی پی اس، شتاب سنج و ... را هم در نظر داشته باشید.

,,,,
  • محرم منصوری زاده